Pakkasen purevuus matkapuhelimeen

Chill on Java-matkapuhelimeen suunniteltu ohjelma, joka laskee pakkasen purevuuden samaan tapaan kuin sivustoni online-laskuri. Chill näyttää myös varoitukset paleltumisvaarasta.

Lisätietoja pakkasen purevuudesta ja online-laskuri laatimassani tietopaketissa pakkasen purevuus.

Älypuhelimen käyttäjälle

Ohjelma on tehty vanhan malliselle matkapuhelimelle. Sen saa toimimaan älypuhelimessa kopioimalla asennustiedostot puhelimeen lataussivulta ja käyttämällä emulaattoria. Hae sovelluskaupasta hakusanalla "j2me emulator". Jos sinulla on vanha matkapuhelin, noudata alempana olevia asennusohjeita.

Järjestelmävaatimukset:

  • Java-matkapuhelin
  • WAP-selain tai muu sovellusten asentamista tukeva mobiiliselain puhelimessa. Vaihtoehtoisesti yhteys tietokoneen ja matkapuhelimen välillä asennusta varten (bluetooth, infrapuna tai datakaapeli).

Käyttöehdot

Voit käyttää ohjelmaa veloituksetta. Voit myös jakaa alkuperäistä ohjelmapakettia vapaasti eteenpäin. Ohjelman myyminen on kielletty. Ohjelman sisällyttäminen maksullisiin ohjelmapaketteihin on kielletty ilman tekijän kirjallista lupaa. Ohjelman käyttö omalla vastuulla.

Käyttöohje

Valitse aluksi haluatko syöttää lämpötilakenttään miinus- vai plusasteita. Anna lämpötila celsiusasteina. Syötä tuulen nopeus metreinä sekunnissa.

Jos haluat tutkia oman liikenopeuden vaikutusta purevuuteen, anna nopeus kilometreinä tunnissa. Huomaa, että kaava sisältää normaalin kävelynopeuden, joten alle 5 km/h suuruinen oma nopeus ei vaikuta laskutulokseen. Huomaa myös, että kummankin nopeuskentän käyttäminen vastaa tilannetta, jossa kuljetaan annettua nopeutta täyteen vastatuuleen.

Chill laskee purevuusindeksin, joka kertoo miten kylmältä ilma tuntuu paljaalla iholla. Ohjelma näyttää myös ilman kylmyyttä ja paleltumisvaaraa koskevat varoitukset.

Asennus puhelimen selaimella

Käynnistä puhelimesi WAP-selain tai muu sovellusten asentamista tukeva mobiiliselain ja mene lataussivulle http://www.sattuma.net/dlchill.html. Avaa linkki tiedostoon "chill.jad". Vastaa näytölle tuleviin kysymyksiin asennuksen mahdollistavasti. Huomaa, että datasiirto maksaa erikseen ellei sinulla ole kiinteähintaista siirtosopimusta!

Asennus tietokoneella

Mene lataussivulle ja lataa koneellesi kummatkin tiedostot. Ohjelman asentamista varten tarvitset yhteyden tietokoneen ja matkapuhelimen välillä. Yhteyden voi muodostaa bluetoothin, infrapunaportin tai datakaapelin välityksellä käyttäen tarkoitukseen sopivaa tiedonsiirto-ohjelmaa. Jos puhelimen tai datakaapelin mukana ei toimitettu tiedonsiirto-ohjelmaa, sellaisen saa yleensä ladattua puhelimen valmistajan kotisivulta.

Jos tiedonsiirto-ohjelmassa on asenna sovellus -toiminto, käytä sitä. Muussa tapauksessa asenna ohjelma manuaalisesti seuraavalla tavalla. Muodosta yhteys tietokoneen ja puhelimen välillä. Mene puhelimessa kansioon, jossa java-sovellukset ovat (yleensä Java/Jam). Tee uusi kansio "Chill". Kopioi tiedostot chill.jar ja chill.jad tekemääsi kansioon. Voit nyt käynnistää ohjelman puhelimesi Java-ohjelmien valikosta.

Kommentoi

Mitä mieltä olet tästä ohjelmasta? Jätä kommentti.